duminică, 28 ianuarie 2018

”Alchimistul neutronic”, de Peter F. Hamilton

Partea a doua din trilogia ”Norii noptii”.

Posedatii incep sa se raspandeasca prin Galaxie si sa cucereasca planeta dupa planeta. Scopul lor imediat este sa evadeze impreuna cu ele din Universul cunoscut, pentru a fi la adapost de un contraatac al oamenilor. Totusi, Al Capone, cel care a luat in stapanire una dintre cele mai dezvoltate planete, Noua Californie, are un alt plan: nu va fugi ci isi va construi un imperiu al posedatilor care va ataca direct Confederatia.

Pentru a-si pune planul in aplicare, Al Capone gandeste o strategie complexa, in care se ajuta de oameni neposedati si de arme cu antimaterie. In acest mod reuseste sa cucereasca inca o planeta majora si sa devina o amenintare teribila pentru flotele adamiste si edeniste.

Tyratcha si Kiint reactioneaza diferit la problemele cu care se confrunta omenirea. Primii inchid orice contact cu umanitatea si se concentreaza pe chemarea in ajutor a unui zeu necunoscut pana atunci iar ceilalti le spun oamenilor ca fiecare rasa s-a confruntat la un moment dat cu problema vietii de dupa moarte, dar ca nu poate da o solutie, fiecare rasa avand propria rezolvare.

Edenistii dezvolta un sistem prin care sa poata vedea ce habitat sau edenist este posedat si sunt cei care lupta cu cel mai mare succes. In plus, pun de-o parte orice rivalitati istorice si sunt gata sa colaboreze cu adamistii.

Adaugati aici si pe Alkad Mzu care a evadat si a plecat in cautarea armei supreme inventate de ea cu zeci de ani in urma + alte multe fire epice si veti vedea ca va aflati in acelasi univers extrem de complex construit de Hamilton si in prima parte ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu