duminică, 28 ianuarie 2018

”Salvati-ma! Sunt miliardar”, de Vintila Corbul

Ultima parte a povestii  familiei Sunderland Beauclair are loc in anii `80 ai secolului trecut si il are ca personaj principal pe un tanar legat de aceasta familie pe linie materna.

Este scrisa la persoana intai si, spre deosebire de alti eroi principali de la Vintila Corbul, cel din aceasta carte nu este un geniu rece si calculat al finantelor sau industriei spectacolului ci un tanar destul de timid si nehotarat, pasionat mai mult de surfing decat de afacerile familiei, cel putin la inceput.

Tatal personajului este un important bancher francez care, insa, are probleme in tara natala si trebuie sa isi mute afacerile in America. Aici seria de necazuri va continua, intrand intr-un serios scandal financiar.

Mama este o foarte cunoscuta vedeta de film care este obsedata sa nu imbatraneasca, de aceea nu este chiar fericita atunci cand trebuie sa isi prezinte fiul cunoscutilor si are o relatie destul de distanta cu el.

Familia Sunderland Beauclair este condusa de facto de unchiul lui, ruda care il indrageste si incearca sa il introduca in lumea marii finante.

Anvergura personajelor este, totusi, cumva mai redusa decat cele cu care v-ati intalnit in primele doua parti ale seriei, insa este foarte placut sa vedeti ce s-a mai intamplat cu aceasta familie si sa reajungeti in multe locuri emblematice pentru istoria ei, precum la castelul Andreea din Venetia. In plus, infruntarea dintre marii capitani ai finantelor mondiale este fara mila in continuare si atmosfera societatii inalte este descrisa la fel de bine de Vintila Corbul ca si in celelalte volume.

Fata de alte carti, se pare ca autorul a transpus in personaje multe dintre trasaturile oamenilor din familia sa, astfel ca tatal personajului principal are ca model chiar pe autoritarul tata al lui Vintila Corbul iar unchiul porneste de la figura tatalui adoptiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu