marți, 3 octombrie 2017

”Cum bate valul”, de Agatha Christie

Un bogat personaj moare exact la doua saptamani dupa casatoria sa surprinzatoare cu o tanara, lasand toata averea acesteia. Familia lui, care pana in acel moment s-a bazat aproape neconditionat pe averea lui pentru trai, se vede pusa in fata unei realitati neasteptate: toate planurile de viitor ale rudelor sale sunt date peste cap, trebuind ori sa renunte la viata confortabila de pana atunci ori sa isi calce pe orgoliu si sa se roage de tanara vaduva sa ii sustina financiar in continuare.

Un personaj necunoscut apare in peisaj, parand ca stie un secret compromitator despre vaduva. Probabil ca incearca sa o santajeze cu acesta, insa moare in conditii misterioase. Urmeaza si alte morti si investigatia politiei. Mai mult nu spun, va las pe voi sa ghiciti ce si cum ;-)

Foarte interesant in acest roman cum este creionata de autoare atmosfera de dupa cel de-al doilea razboi mondial din Marea Britanie. Daca va asteptati la una triumfatoare, pentru ca britanicii iesisera castigatori, va inselati, este una mult mai apasatoare, marcata de tot felul de lipsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu